ANAOKULU

ORTAOKUL

A.LİSESİ

SIKÇA SORULAN SORULAR

Okulun Veliden Beklentisi Nelerdir?

Okul- veli iş birliği, kuruma güven ve kurumla açık iletişim olmazsa olmazlarımızdandır. Bunun yanı sıra velilerimizden öğretmen-veli  görüşmelerine önem vermelerini, rehberlik  çalışmalarını takip etmelerini, düzenlenen etkinliklerde kurumda bulunmalarını beklemekteyiz.

Bursluluk Sınavınız Varmı?

Kurumumuza kayıt olmak isteyen öğrencilerimize “Atacan Kabul Sınavı” uygulanır. Sınav sonrası veli ve öğrencilerimiz okula davet  edilir. Veli ve öğrencimize kurum tanıtımı yapılır;  öğrencimizin edineceği kurum kazanımları akademik, sosyal, fiziksel çalışmalarda nasıl yer alabileceği anlatılır.

Ders Dışı Etkinlikler Nelerdir?

Sosyal etkinlik saati, kulüp saati, tiyatro, okul takımları, okul orkestrası vb.

Çocuğum Hangi Dilleri Öğrenecek?

İngilizce ve almanca.

Dil öğrenmek bir süreçtir ve sabır gerektirir. Her öğrencinin öğrenme süreci farklılık  göstermektedir.

11 ve 12. sınıf öğrencileriniz için AYT ve TYT adına ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?

– Öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda  hafta içi etütleri, bireysel soru çözümleri ve hafta sonu kursları ile takviyelerde  bulunmaktayız.

– 11 ve 12. sınıflardaki derslerimizde 9, 10 ve 11.  Sınıf konuları en baştan anlatılmaktadır.

– Ünite Değerlendirme sınavları yapılarak  öğrencilerin eksikleri belirlenmekte ve bu  eksiklere yönelik ek ödevler verilip ek etütler  yapılarak öğrencilerin eksikleri giderilmektedir.

– Ayrıca genel değerlendirme sınavları yapılarak öğrencilerin sınav atmosferini  yaşamaları sağlanmaktadır.

Öğrencilerinize okuma alışkanlığı kazandırmak adına ne gibi çalışmalar gerçekleştirmektesiniz?

Kurumumuzdan mezun olan öğrencilerin muhakkak dünya ve Türk edebiyatının  klasikleşmiş eserleri ve güncel eserlerle  tanışmalarını sağlıyoruz. “Okuma Çizgisi”  uygulaması ile öğrencilerimizin yıl içerisinde  okuyacakları kitapları sene başı bir komisyon  oluşturarak özenle seçiyor, okunacak kitapların  yazarları ile söyleşiler, etkinlikler planlıyoruz.

Sınıf öğrencilerinize yönelik yaptığınız LGS çalışmaları nelerdir?

– Öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda hafta içi etütleri, bireysel soru çözümleri ve  hafta sonu kursları ile takviyelerde  bulunmaktayız.

– Süreç Değerlendirme Sınavları yapılarak  öğrencilerin eksikleri belirlenmekte ve bu  eksiklere yönelik ek ödevler verilip ek etütler  yapılarak öğrencilerin eksikleri giderilmektedir.

Atacan Spor Klubü

Atacan Spor Kulübü Derneği & M.E Marmara Akademi Spor Kulübü İşbirliği ile Milli takımlarda Görev Almış Deneyimli Antrenörler Eşliğinde Sporcularımız Lisanslı Oyuncular Olarak Müsabakalara Katılma Hakkı Elde Etmektedirler.

Atacan Sanat Derneği

Donanımlı, nitelikli bir eğitimle yetiştirilmiş çocuklar, geleceğimizin teminatıdır. Bu felsefeden yola çıkarak, Atacan Sanat Derneği'nde, çocuklarımız, almış oldukları akademik ve sanatsal eğitimle ilerideki yaşamlarını...

ETKİNLİKLERİMİZ

FOTO GALERİ