eTwinning faaliyeti temelde Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin deneyimlerini paylaşıp, fikir alışverişinde bulunabileceği çevrimiçi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretmenler, farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabilirler. eTwinning, Avrupa ülkelerinde gerçekleşen eğitim uygulamaları hakkında fikir sahibi olmayı sağlamakla birlikte öğrencilere yeni öğrenme fırsatları da sunmaktadır. eTwinning projesi yapan birçok öğretmenin görüşlerinden yola çıkarak, eTwinning’in öğrencilere sağladığı faydalar şu şekilde özetlenebilir;

• Avrupa’daki okullarla iletişim kurabilir.

• Öğrenme etkinlikleri ile internet üzerinden uzaktan öğretim ile öğrenciler kendilerini geliştirebilir.

• Çevrimiçi projeler üretebilir ve diğer projelere ortak olabilir.

• Öğrencilerin projelere eklenerek farklı ülke kültürlerini tanımaları, bilişim araçlarını etkili bir şekilde kullanmaları sağlanabilir.

• Farklı ülkelerdeki öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunulabilir.

• Hareketlilik içeren okul öğrenme projeleri için çalışmalar yapılabilir.

Bu sene Anaokulu eTwinning projemiz öğrencilerin hem eğlenip hem öğrenebilecekleri bir ortam sağlıyor. Çocuklarımız için her ay düzenli olarak eğitici etkinlikler hazırlıyoruz. Yapılan bu etkinlikleri de eTwinning’in proje portalında diger partner ülkelerimizle paylaşıyoruz. Projemizde, ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimleri temalı şarkı, oyun ve aktivitelerle çocuklarımızın İngilizce kelime dağarcıklarını ve yaratıcılıklarını arttırmayı hedefliyoruz. Proje süresince öğrencilerimiz yapılan etkinliklerde yaprakları tanıdılar, hamurdan balkabağı yapıp boyadılar, partner okullarımıza yeni yıl dilek kartları yapıp yolladılar ve kış temalı kurabiyeler yaptılar. Bu süreçte, öğrencilerimiz yaptıkları etkinliklerden keyif alarak yeni bilgiler edindiler.

3. sınıflar ile yürütülen “Sharing Traditions Project (Kültürler Paylaşımı Projesi)” kapsamında öğrencilerimiz, kendi kültürlerini yakından tanıtma imkânı bulurken bir yandan da diğer ülkeleri ve o ülkelere ait kültürleri tanıma fırsatını yakalamışlardır. Partner ülkeler arası iletişim; e-mail, proje sayfası ve Twinspace aracılığıyla sağlanırken projeye dâhil diğer tüm partnerler aktivitelerin tarihleriyle ilgili özel bir programa sahiptirler. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerimizle öğrencilerimizin bilinç düzeylerinin arttırılması hedeflendi. Bu bağlamda öğrencilerimiz öncelikle projeyi temsil eden logolar çizdiler. Çizilen bu logolar Twinspace üzerinden yarışmaya dahil edildi. Ayrıca yine öğrencilerle birlikte Padlet hazırlandı. Düzenlenen yeni yıl partisinde çekilen fotoğraflar, yeni yıl mesajıyla beraber partner ülkelerle Twinspace üzerinden paylaşıldı. Ayrıca öğrencilerimiz İstanbul’un belli başlı kent simgelerini çizerek bu çizimler hakkında yazılar hazırladılar.

6. Sınıflarımız ile yürüttüğümüz “eTwinning” projemizin adı “Pen Pal (Mektup Arkadaşı)”dır. Proje kapsamında öğrencilerimizin diğer ülkelerdeki akranlarıyla iletişim becerilerini geliştirebilmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Öğrencilerimiz öncelikle kendilerini tanıtarak, sınıf fotoğraflarını Twinspace portalında paylaşmışlardır. Sonrasında ise ülkemizdeki kültürel veya tarihsel bir yerin fotoğraflarını ve videolarını çekip o yerlerin tarihi önemini anlatan sunumlar hazırlamışlardır. Bu süreçte, öğrencilerimiz yaptıkları etkinliklerden keyif alarak yeni bilgiler edinmişlerdir.