MUN

MUN - Model United Nations, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Diğer bir deyişle Model Birleşmiş Milletler, eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak belli ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simülasyondur. Bu konferanslarda öğrenciler gerçek dünya meselelerini tartışmaktadırlar. MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilmektedir.

Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde geçen MUN Konferanslarında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev almaktadırlar.

MUN Konferanslarına katılan öğrenciler, kendi ülkeleri adına değil, başka bir ülke delegesi olarak konferanslara katılmak zorundadırlar. Böylece öğrenciler, dünya meselelerine başka ulusların bakış açısı ile bakabilmeyi öğrenmekte ve farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi ve idari yönleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaktadırlar.

Yabancı Diller Bölümü olarak MUN Kulübünde yapılacak çalışmalarla öğrencilerimiz:

• Yeni insanlar tanıyabilir, yeni arkadaşlıklar kurabilirler,
  • Diplomasi ve küresel sorunları daha yakından tanıyabilirler,
  • Kendilerine güvenlerini ve liderlik becerilerini geliştirebilirler,
  • İkna becerisi kazanabilirler,
  • Topluluk önünde konuşma korkularını yenebilirler,
  • Sözlü ve yazılı olarak İngilizce bilgilerini geliştirebilirler.

KATILDIĞIMIZ KONFERANSLAR

İKUMUN’19

5-7 Nisan tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu İKUMUN’19 Konferansı’na, kulüp öğretmenlerimiz Demet Alçar ve Uğurcan Akatay’ın rehberliğinde Doruk Kandeğer, Arina Asya Agun, Defne Süheyla Karan ve Doğa Akça katılmışlardır.

İKUMUN’19 Konferansında;

1-DOĞA AKÇA: JCC: MARS(CABINET OF KOLECHIA)

2-DEFNE SÜHEYLA KARAN: JCC: MARS(CABİNET OF KOLECHIA)

3-ASYA ARİNA AGUN: JCC: MARS(CABINET OF ARSTOTZKA)

4-DORUK KANDEĞER: JCC: MARS(CABINET OF ARSTOTZKA) komitelerinde görev almışlardır.

Bu komiteler Kültür Üniversitesi tarafından hazırlanan listede İngilizce seviyesi açısından Advanced (en ileri seviye) olarak belirlenmiştir. Öğrencilerimiz; bir MUN etkinliğine ilk defa katılmalarına rağmen çok iyi bir başarı göstermişlerdir. Konferans bitiminde tüm öğrencilerimize katılım sertifikaları verilmiştir. Ayrıca Doruk Kandeğer bulunduğu komitede ‘En İyi Delege (The Best Delegate)’, aynı komitedeki Arina Asya Agun ise ‘En Göze Çarpan Delege (Outstanding Delegate)’ ödüllerinin sahibi olmuşlardır.

CALMUN 2019

9-12 Mayıs tarihlerinde Cağaloğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen CALMUN 2019 Konferansı’na, kulüp öğretmenlerimiz Demet Alçar ve Uğurcan Akatay’ın rehberliğinde katılan öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

CALMUN 2019 Konferansında;

1-DOĞA AKÇA: GA-4 (SPECPOL)

2-MEHMET BERK BÜTÜNER: GA-4 (SPECPOL)

3-ASYA ARİNA AGUN: HOUSE OF COMMONS

4-DORUK KANDEĞER: NATO

5-ZEYNEP KÜLLAÇ: GA-3 (SOCHUM)

6-SUDE JANSET SU: GA-3 (SOCHUM) komitelerinde görev almışlardır.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi tarafından belirlenen komitelerde görev alan öğrencilerimizden Mehmet Berk Bütüner, Zeynep Küllaç ve Sude Janset Su çok büyük bir başarı göstererek bizleri bir kez daha gururlandırmışlardır.

Konferans bitiminde tüm öğrencilerimize katılım sertifikaları verilmiştir. Ayrıca Doğa Akça bulunduğu komitede “Komitedeki En Belirgin Delege (The Most Distinctive Delegate)” ödülüne layık görülmüştür.

ANAKENTMUN’19

19-22 Kasım tarihlerinde Anakent Koleji tarafından Maltepe Üniversitesi Kampüsü’nde düzenlenen AnakentMUN’19 Konferansı’na, kulüp öğretmenlerimiz Demet Alçar ve Uğurcan Akatay’ın rehberliğinde katılan öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil ettiler.

AnakentMUN’19 Konferansı’nda;

1. Arya IŞIK: GA:2 Ecofin

2. Mehmet Berk BÜTÜNER: GA:2 Ecofin

3. Arina  Asya AGUN: JCC: Italian Partisan Movement

4. Yüksel Doruk KANDEĞER: JCC: Italian Partisan Movement

5. Poyraz YORGANCIOĞLU: UN Women

6. Irmak ERDİNÇ: GA:2 Ecofin

7. Berrak ERDİNÇ: GA:2 Ecofin

8. Irmak Işıl ALANAT: GA:2 Ecofin

9. Pelin YURTDAGÜLEN: GA:2 Ecofin

10. Nehir Azra ALTUNEL: GA:2 Ecofin

11.  Özgü Ece TINMAZ: UN Women  komitelerinde görev almışlardır.

Komitelerde görev alan öğrencilerimizden Poyraz Yorgancıoğlu, Arina Asya Agun ve Mehmet Berk Bütüner “Mansiyon Ödülü” (Honorable Mention) alırken, Arya Işık ve Yüksel Doruk Kandeğer  “En Göze Çarpan Delege (Outstanding Delegate)” ödüllerine layık görülmüşlerdir. Konferans bitiminde tüm öğrencilerimize katılım sertifikaları verilmiştir. Öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

RESİMLER İÇİN  TIKLAYINIZ

Atakent 2019