DİL SÖYLER KULAK DİNLER; KALP SÖYLER KÂİNAT DİNLER.

“Yunus Emre”

Bir an için gözlerinizi kapatın ve bütün dünyanın sesinin kesildiğini düşünün. Konuşma yok, kuş sesleri yok, müzik yok, hatta annenizin sesi bile yok. Sadece hareket eden insanlar ve nesnelerden örülü bir bahçede yalnız bir ağaçsınız, köklerinize su veren suyun bile sesini duymuyorsunuz. Duyamıyorsunuz. Ama biz duyuyoruz.

Aynı gezegende yaşıyoruz, aynı bedenlerde nefes alıp veriyoruz, aynı renkleri seviyoruz, aynı otobüsü ve metroyu kullanıyoruz, aynı aile sevgisine ihtiyaç duyuyoruz. Her ne kadar bizi tanımaya az özen gösterseniz de biz sizi anlıyoruz. Siz bizi duymuyorsunuz belki ama biz sizi duyuyoruz.

Bizler ellerimizle konuşur ve ellerimizle yaşarız. Sevgimizi, kızgınlığımızı, özlemlerimizi, üzüntülerimizi, neşemizi, çocukluğumuzu, gençliğimizi hatta yaşlılığımızı bile ellerimizle yazar, gözlerimizle okuruz. Hayatımız zor gibi görünse de yaşamaya her daim arzulu, önümüze çıkan her engeli aşmakta sonuna kadar inatçıyız. Yeter ki siz de ellerinizi bize uzatın. Dünyayı biraz da bizim penceremizden izleyin. Sadece bir seferliğine konuştuğunuz bütün dilleri bir kenara bırakın ve uzatın bize ellerinizi.

Gelin bu kez hep birlikte ellerimizle konuşalım.

Türkiye Özel Okullar Derneği ile Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu arasında imzalanan protokole duyarlılık gösteren Atacan Eğitim Kurumları olarak, sizleri de işitme engelli kardeşlerimizle aynı dili konuşmak için çaba göstermeye davet ediyoruz.

Videonun sol üst köşesindeki menü çubuğuna tıklayarak tüm video listesini görebilirsiniz.

Dilerseniz tüm listeye youtube kanalımız üzerinden erişebilirsiniz.